Tuesday, February 14, 2017

"METEOROLOGÍA : OTRA NEVADA HISTÓRICA : 1887"

Hola a todos,



Cuando estamos a mediados de febrero, los que vivimos en el llano o el litoral seguimos esperando "la nevada" que no acaba de llegar. Mapa tras mapa y semana tras semana seguimos "buscando" la situación meteorológica que nos permita pensar en la posibilidad de nevadas en nuestras costas o llanos. Con el paso de los días, va cundiendo el desánimo. Ya estamos en el último mes del invierno meteorológico 2016/2017 ( Diciembre,Enero y Febrero) y nada de nada. Los más optimistas hablan de las nevadas de Marzo, pero en el fondo todos sabemos que la cosa se está poniendo fea y que si queremos ver nevar habrá que conducir al menos un par de horas desde Barcelona. En éstas fases de desánimo mal disimulado, solemos referirnos a episodios de nieve más o menos históricos con lo que al menos se habla y escribe de nieve. En realidad la nevada de 1962 es el referente más lejano para los aficionados más veteranos entre los que me cuento. Ir más allá nos situaría en el mes de febrero de 1944 que nos queda muy lejano.

El Servei Meteorològic de Catalunya ( METEOCAT) publica interesantes- por lo bien documentados- artículos referidos a situaciones meteorológicas más o menos históricas que me veo obligado a divulgar. Cierto es que me he limitado a copiar integramente el artículo en cuya firma sólo aparece la palabra Clima. Creo que con ello aparte de reseñar un hecho meteorológico historicamente muy destacable, permite que los lectores sientan interés hacia la información y aumentar el número de aficionados en lo posible.


"Aquest passat cap de setmana va fer 130 anys del temporal de neu i vent del 9-12 de febrer de 1887 que va tenir lloc a bona part de Catalunya. Aquest temporal de neu va ser el més important a la zona litoral i prelitoral de Catalunya de tot el segle XIX, i només comparable a la Nevada Grossa del 23-26 de febrer de 1944 a les Terres de Ponent, a la Gran Nevada del 24-26 de gener de 1947 a la Costa Brava o la del 25-26 de desembre de 1962 a la costa Central.
Les nevades van afectar principalment les comarques litorals i prelitorals del país, amb gruixos de neu superiors als 50 cm fins i tot a la mateixa línia de la costa, especialment a l’Empordà. A les muntanyes de Prades i massís de les Salines els gruixos de neu van superar els 100 cm.
El fort vent que va acompanyar la nevada va fer molt difícil mesurar el gruix real a causa de les congestes de neu que van formar-se de 80 a 160 cm a molts indrets. També, va complicar la mesura de la precipitació líquida equivalent, ja que una part important de la neu caiguda no va romandre en els pocs pluviòmetres que hi havia aleshores.


Imatge de la plaça del Duc de Medinacelli de Barcelona (Fotogravat de l’11 de febrer de 1887 realitzat pels Srs. Miquel Joarizti i Heribert Mariezcurrena Corrons / Font: Setmanari barceloní La Ilustración – Revista Hispano-Americana, núm. 329 del 20 de febrer de 1887. ARCA-Arxiu de Revistes Catalanes Antigues).






Imatge del pati de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona (Fotografia del 12 de febrer de 1887 realitzada pel Sr. Antoni Esplugas Puig / Font: Arxiu Fotogràfic de Barcelona).







Imatge de la plaça Reial de Barcelona (Fotografia del 12 de febrer de 1887 realitzada pel Sr. Antoni Esplugas Puig / Font: Arxiu Fotogràfic de Barcelona).



  • Descripció de l’episodi
L’important temporal de neu i vent del 9-12 de febrer de 1887 va ser provocat per l’arribada d’una borrasca generada a la Mediterrània oriental juntament amb una important entrada d’aire fred d’origen siberià, que va fer davallar la temperatura amb valors sota zero a gairebé tot el país del 8 al 10. L’apropament de la borrasca cap a la costa catalana comportà un marcat temporal de llevant al mar amb precipitacions abundants a tot el litoral i prelitoral, que van ser en forma de neu fins a nivell del mar durant tot l’episodi.

El dia 9 van produir-se ruixats dispersos en forma de neu fins a cota 0 m a tot arreu, a causa dels baixos valor de temperatura, amb lleus enfarinades de les serres litorals i prelitorals.
La gran nevada va començar dèbilment a molts llocs del litoral i prelitoral cap a la tarda del dia 10 coincidint amb l’apropament de la depressió cap a la costa catalana. Amb el pas de les hores la nevada es va fer més extensa, intensificant-se cap a la matinada del dia 11. Segons els comentaris d’alguns observadors meteorològics de l’època, entre les tres de la matinada i la set del matí, van caure flocs de més de 4 cm de diàmetre.

La neu va agafar de seguida a tot el país, amb gruixos superiors als 50 cm a la mateixa Costa Brava i punts de la Costa Daurada, on les precipitacions van ser més intenses i abundants. A les muntanyes de Prades i massís de les Salines els gruixos de neu van superar els 100 cm. Com sol passar en aquest tipus de situacions a l’hivern al Pirineu i Prepirineu occidentals va nevar ben poc o gens, amb només uns 5 cm a Tremp (470 m) o tant sols cobrint molt lleugerament el terra a la cara nord de la serralada com per exemple a Portè (Alta Cerdanya, 1623 m) a la Catalunya Nord.
La nevada va minvar durant la tarda i vespre del dia 11 a causa del debilitament de la borrasca i el seu allunyament cap al nord-est de les Balears. Només va seguir nevant al sector nord-est de Catalunya fins al migdia del dia 12.


A la ciutat de Barcelona el gruix de la neu va ser molt variable i va oscil·lar des dels 20-30 cm de la part baixa de Ciutat Vella, el Poble Sec i Poble Nou40-50 cm de Sants, l’Eixample, Sant Martí de Provençals i el Clot60 cm a la part alta de la Vila de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi de Cassoles, Horta i Sant Andreu75 cm a Vallvidrera, i superiors als 80 cm als cims de la serra de Collserola. Aquesta ha estat la nevada més intensa que hi ha hagut a la part alta del pla de Barcelona des que hi ha mesures del gruix de neu. En canvi, a la part més baixa de la ciutat aquest episodi és inferior en magnitud a la Gran Nevada del 25 de desembre de 1962.
En d’altres indrets de la meitat nord de la península Ibèrica va nevar també de forma significativa, amb gruixos destacables a tota Castella, Lleó així com la serralada Cantàbrica, on van formar-se congestes de neu de fins a tres metres. Va nevar fins al nivell del mar en ciutats com Santander i Bilbao.


Les Illes Balears també es van cobrir de blanc amb gruixos superiors als 70 cm a la serra de Tramuntana (Mallorca), als 30 cm al Toro (358 m, Menorca)20 cm Palma (24 m) 12 cm a Maó (72 m). Tot i que a la ciutat d’Eivissa va arribar a nevar, no va agafar la neu al terra. A la Catalunya Nord també va nevar intensament, amb gruixos superiors als 100 cm al massís del Canigó i la cara nord de la serra de Costabona-Bastiments i massís de les Salines. En canvi, al País Valencià la nevada va ser menys intensa, afectant principalment a les muntanyes de l’Alcoià, Comtat i Vall d’Albaida, amb 20 cm de gruix a Alcoi (Alcoià, 560 m) i al voltant dels 50 cm als cims de la serra d´aquella zona.

A continuació es mostra una taula amb els gruixos màxims de neu nova (en cm) acumulats durant la Gran Nevada de febrer de 1887. S’ha de comentar que la disponibilitat de punts de mesura del gruix de neu era molt escassa a finals del segle XIX a tot el país. La informació que es presenta s’ha extret dels pocs observadors que hi havia aleshores i dels valors publicats a la premsa de l’època. D’aquesta última font s’ha fet una tria d’informació, ja que el fort vent va provocar sobreacumulacions de neu, publicant-se valors exagerats de gruixos de fins a 6-8 pams (120-160 cm) a llocs propers a la costa.





  • Anàlisi meteorològica
L’anàlisi meteorològica de l’episodi s’ha fet a partir de les reanàlisis del 20CRP(1)(1851-2014) obtingudes per l’NCEP-NCAR (Centres Nacionals de Predicció Ambiental i de Recerca de l’Atmosfera dels EUA). Aquestes reanàlisis meteorològiques, per al període anterior a l’any 1948, s’han simulat tenint en compte només dades antigues mesurades en superfície a tot el món i dades de contorn de variables meteorològiques procedents de simulacions climàtiques a nivell global. Aquestes simulacions s’han desenvolupat aplicant una tècnica d’assimilació de dades per conjunts, minimitzant biaixos i errors pel fet de no tenir dades mesurades a diferents nivells de l’atmosfera (dades que sí són disponibles a través dels radiosondatges des del 1948, i dels diferents satèl·lits meteorològics des del 1979). Per tant, els camps de les variables meteorològiques principals de les reanàlisis són físicament consistents amb les dades en superfície disponibles en el moment i són una aproximació o estimació a la configuració real que hi havia.
Els dies previs a la gran nevada va iniciar-se una important entrada d’aire fred d’origen siberià a tot el país que va tenir el seu punt culminant durant la matinada del 10 de febrer de 1887, amb valors de la temperatura a 850 hPa (~ 1.500 m) inferiors als -10 °C a tot Catalunya i de -13 °C al Pirineu. L’entrada d’aire fred va provocar un ambient gèlid a tot el país a partir de la matinada del dia 8 fins al dia 11.
L’entrada d’aire fred es va veure afavorida per la presència d’un potent anticicló, a la zona del mar Bàltic, amb valors de la pressió al seu centre superiors als 1048 hPa entre els dies 7 i 10 i superiors als 1044 hPa entre els dies 11 i 12. La mateixa entrada d’aire fred va propiciar la generació d’una borrasca sobre la península Hel·lènica, amb valors de pressió al seu centre lleugerament superiors als 1013 hPa. La depressió es va anar desplaçant cap a les Balears a mesura que la invasió d’aire fred siberià anava avançant cap al centre d’Europa i la península Ibèrica, situant-se finalment gairebé al damunt de la costa Central la matinada del dia 11.


La posició d’aquesta baixa va permetre que al litoral sud i central el vent en superfície fos amestralat, causant una advecció d’aire fred de l’interior cap a la costa. Aquest fet va mantenir la temperatura arran de mar força baixa per tal que la cota de neu se situés a zero metres durant tot l’episodi. Cap al litoral nord, la depressió va comportar una advecció d’aire mediterrani, humit, fresc i potencialment molt inestable del sud-est a capes baixes de la troposfera. En veure’s obligat a ascendir sobre l’aire fred de l’interior va refredar-se i va afavorir la precipitació a gran part del litoral central i nord. Aquesta configuració és l’òptima per a produir nevades importants a la costa catalana, ja que l’aire fred en superfície no es veu desplaçat per l’aportació d’aire humit i menys fred de la Mediterrània. A més a més, durant tot l’episodi la temperatura a 850 hPa va situar-se per sota dels -5 °C a gairebé tot el país.

El debilitament de la borrasca durant la tarda i vespre del dia 11 va afeblir l’aportació d’aire humit i potencialment inestable al sector nord-est del país i va interrompre el flux de vent amestralat i fred en superfície a la costa Central i Daurada. Per tant, la nevada va remetre a tot el litoral sud i central, quedant restringida només al prelitoral gironí i l’Empordà. Amb l’allunyament de la borrasca cap al nord-est de les Balears el migdia del dia 12 la nevada va finalitzar.


La borrasca en superfície va tenir un clar reflex a les capes mitjanes i altes de la troposfera. Al nivell de 500 hPa (~ 5.000 m), la baixa en alçada anava acompanyada d’un embossament d’aire fred amb valors de temperatura el migdia del dia 10 inferiors als -44 °C sobre Occitània, als -35 °C al Pirineu i als -32 °C a gran part de Catalunya.
Entre els dies 10 i 12 la depressió al nivell de 850 hPa va passar per damunt de Catalunya, i a 500 hPa sobre la vertical d’Occitània. Això va comportar un important cisallament del vent en altitud amb canvis importants en la seva direcció durant l’episodi: nord-est/nord en superfície, nord-est/llevant a 850 hPa i nord a 500 hPa (dia 9), nord-oest en superfície, llevant/sud-est a 850 hPa i nord/nord-oest a 500 hPa (dia 10), i finalment, nord-oest en superfície, sud/sud-est a 850 hPa i ponent/sud-oest a 500 hPa (dies 11 i 12).

El cisallament del vent amb l’alçada afavoreix notablement la inestabilitat i la producció de precipitació abundant a Catalunya i en aquest episodi en forma de neu.
A la següent figura es poden veure les reanàlisis del 20CRP (NCEP-NCAR, EUA) a les 12 UTC del 10/02/1887 (mapes a l’esquerra) i a les 00 UTC de l’11/02/1887 (mapes a la dreta) per als camps de temperatura, altura geopotencial i vent a 500 i 850 hPa (mapes superiors i centrals) d’una banda, i de l’altra els camps de temperatura, pressió al nivell del mar i vent en superfície (mapes inferiors). En tots ells poden identificar-se els trets meteorològics generals de l’episodi comentats anteriorment.









  • Danys provocats
El pes de la gran quantitat de neu humida acumulada al sostre de diversos edificis va provocar que algunes teulades s’esfondressin. En són exemples entre d’altres l’antic Teatre del Buen Retiro a Manresa, el Teatre Espanyol a Badalona, la foneria de ferro Escriu al barri del Clot i una tintoreria de llana a la Ciutadella (Barcelona), així com un magatzem de vins al Port de la Selva. A nombroses viles la neu caiguda va glaçar-se després de la nevada provocant molts accidents als vianants.
A causa també de la gran quantitat de neu caiguda moltes vies de tren i carreteres van quedar tallades, algunes durant més d’una setmana, quedant nombroses viles del litoral i prelitoral totalment incomunicades. No va poder arribar cap tren a Barcelona des de les línies de ferrocarrils de Castelló de la Plana-Tarragona, Lleida-Manresa o Girona-Figueres durant 2-3 dies. A tall d’exemple, Vallvidrera va quedar quatre dies incomunicada amb la ciutat de Barcelona per culpa de la neu acumulada que arribava a congestes de gairebé 150 cm als seus carrers. Puigcerdà va estar incomunicada per carretera 4 dies, tant des de l’Alta Cerdanya com des de la resta de la Cerdanya i el Ripollès.


A la ciutat de Barcelona l’Ajuntament va haver de contractar jornalers per fer els carrers transitables. Els dos dies de feina va suposar una despesa d’unes 5.485 pessetes (33 € del 1887, que equivaldrien actualment a uns 20.215,50 €(2)). En d’altres municipis com Girona o Sant Feliu de Guíxols, els seus ajuntaments van obligar als mateixos veïns a netejar el tros de vorera davant de cada casa sota una multa de 5 pessetes (0,03 € que equivaldrien actualment a uns 18,50 €(2)) a les persones que no ho fessin.
Per una altra banda, el fort vent que va acompanyar la nevada va provocar un important onatge a la costa, amb el trencament de la via del ferrocarril a l’alçada de Pineda de Mar i la desaparició de nombroses platges a tota la costa catalana.
A la costa Central i Brava no nevava tant intensament des del desembre de 1829 sent la nevada més important de tot el segle XIX. El record d’aquesta nevada va perdurar molt de temps en tots aquells que la van viure, explicant-la a fills i néts.






  • Enllaços d’interès
– Ibáñez Villanueva, J. (2011): “La nevada de Febrer de 1887. La més gran del segle XIX (I)” i “La nevada de Febrer de 1887. La més gran del segle XIX (II)”, Barcelona: Històries del temps, 1881-1890. (Primera i segona part de l’article sobre la gran nevada de febrer de 1887 a Barcelona, del Blog meteorològic de l’observador Quim Ibáñez Villanueva de Cerdanyola del Vallès – Can Coll. En aquest blog es comenten curiositats i episodis meteorològics històrics esdevinguts a la ciutat de Barcelona i a Catalunya, des del segle XVII fins a l’actualitat).

  • Referències
(1) Compo, G. P., J. S. Whitaker, P. D. Sardeshmukh, N. Matsui, R. J. Allan, X. Yin, B. E. Gleason Jr., R. S. Vose, G. Rutledge, P. Bessemoulin, S. Brönnimann, M. Brunet, R. I. Crouthamel, A. N. Grant, P. Y. Groisman, P. D. Jones, M. C. Kruk, A. C. Kruger, G. J. Marshall, M. Maugeri, H. Y. Mok, Ø. Nordli, T. F. Ross, R. M. Trigo, X. L. Wang, S. D. Woodruff i S. J. Worley (2011): “The Twentieth Century Reanalysis Project”. Q. J. R. Meteorol. Soc., 137, pp. 1-28.
(2) Maluquer de Motes, J. (2013): La Inflación en España. Un índice de precios al consumo, 1830-2012. Estudios de Historia Económica Nº 64, Banco de España, Madrid, 147 pp. (D’aquí s’ha extret que la taxa de la inflació acumulada a l’estat espanyol des de 1887 fins al 2012 és d’un +61.158,3%)."




No quiero acabar sin agradecer de nuevo al Servei Meteorològic de Catalunya la publicación de éste interesante artículo. También sugiero la visita a su blog http://bloc.meteo.cat/130-anys-gran-nevada-febrer-1887/

De momento nada más. Aunque seguimos a la espera de la nevada de marzo.


Saludos.



Mariscal Tro

27 Comments:

Anonymous packers and movers chennai said...

Packers And Movers Chennai to Noida
Packers And Movers Sivaganga Tamilnadu

10:35 AM  
Blogger Professional Packers & Movers Pvt. Ltd. said...

Professional Packers And Movers in Chennai

Toll Free Contact No. - 1800 - 1234 - 155

Website :- http://www.professionalpackersindia.com/packers-movers-chennai.html

Packers And Movers in Chennai

Movers And Packers in Chennai

Packers And Movers Chennai

Movers And Packers Chennai

Packers Movers in Chennai

Movers Packers in Chennai

Packers Movers Chennai

Welcome to Packers and Movers - Your preferred one stop packing moving company that pack your goods professionally and move them safely!! The Professional Packers and Movers (P) LTD is an established Delhi based packers and Movers Company that specializes in offering extremely quality oriented packing, moving and transportation services. We cater to variable needs of our customers by offering services like Packing and moving services, Home and Office relocation services, services, Loading Unloading services, Warehousing services, Car Carrier services & other related transportation services across city or across the country, Professional Packers and Movers will be there from start to finish.

1:18 PM  
Blogger Professional Packers & Movers Pvt. Ltd. said...


Professional Packers And Movers in Lucknow

Toll Free Contact No. - 1800 - 1234 - 155

Website :- http://www.professionalpackersindia.com/packers-movers-lucknow.html

Packers And Movers in Lucknow

Movers And Packers in Lucknow

Packers And Movers Lucknow

Movers And Packers Lucknow

Packers Movers in Lucknow

Movers Packers in Lucknow

Packers Movers Lucknow

Welcome to Packers and Movers - Your preferred one stop packing moving company that pack your goods professionally and move them safely!! The Professional Packers and Movers (P) LTD is an established Delhi based packers and Movers Company that specializes in offering extremely quality oriented packing, moving and transportation services. We cater to variable needs of our customers by offering services like Packing and moving services, Home and Office relocation services, services, Loading Unloading services, Warehousing services, Car Carrier services & other related transportation services across city or across the country, Professional Packers and Movers will be there from start to finish.

1:58 PM  
Blogger Professional Packers & Movers Pvt. Ltd. said...

Professional Packers And Movers in Chandigarh

Toll Free Contact No. - 1800 - 1234 - 155

Website :- http://www.professionalpackersindia.com/packers-movers-chandigarh.html

Packers And Movers in Chandigarh

Movers And Packers in Chandigarh

Packers And Movers Chandigarh

Movers And Packers Chandigarh

Packers Movers in Chandigarh

Movers Packers in Chandigarh

Packers Movers Chandigarh

Welcome to Packers and Movers - Your preferred one stop packing moving company that pack your goods professionally and move them safely!! The Professional Packers and Movers (P) LTD is an established Delhi based packers and Movers Company that specializes in offering extremely quality oriented packing, moving and transportation services. We cater to variable needs of our customers by offering services like Packing and moving services, Home and Office relocation services, services, Loading Unloading services, Warehousing services, Car Carrier services & other related transportation services across city or across the country, Professional Packers and Movers will be there from start to finish.

2:06 PM  
Blogger abu dhabi said...

Buy cheap carts online such as

P2 carts,P2 Catridges
krush carts
exotic carts
Heavy hitters
Easy baked carts
Elite carts Premium distillate
kush carts
VVS Carts
Mario carts price
stiiizy pods
moonrocks carts
Surpreme carts
Smart carts
510 pre filled cartridges
full gram dank vapes
dank wooods
juul pods
dank carts
dank vapes
P2 carts,P2 Catridges
krush carts
exotic carts
Heavy hitters
Easy baked carts
Elite carts Premium distillate
kush carts
VVS Carts
Mario carts price
stiiizy pods
moonrocks carts
Surpreme carts
Smart carts
510 pre filled cartridges
full gram dank vapes
dank wooods
juul pods
dank carts
dank vapes
in wholesalesales and single carts at the cheapest rates.Vape cartridges are extracts of cannabis oil prefill in ceramic cans of 1g and .5g visit dankvapeonlinestore.com

6:42 AM  
Blogger abigirl said...


Macaw Parrots website
Hand Raised Parrots for Sale
Macaw Parrots for Sale
scarlet macaw for sale
blue and gold macaw for sale
catalina macaw for sale
calico macaw for sale
Macaw Parrots for sale

12:02 AM  
Blogger abu dhabi said...


pomeranian cena

pomeranian till salu

pomeranian säljes

pomeranian fakta

pomeranian kennel

pomeranian prodej

pomeranian husky

pomeranian for sale

teacup pomeranian

pomeranian dog

pomeranian

pomeranian kaufen

pomeranian zwergspitz

pomeranian

pomeranian kaufen

pomeranian zwergspitz

pomeranian boo

pomeranian husky

zwergspitz

zwergspitz pomeranian

teacup pomeranian
sex doll
sex dolls
siliconwives

buy sex doll

buy weed online

buy cancer drugs online

buy juul pods
buy juul pods online
buy juul pods starter kits
juul starter kits



2:58 AM  
Blogger clovismua said...


Buy vape carts online, Dank-Vape oil is a 100% solvent-free cannabis concentrate. Unmatched in its potency, purity, and
flavor. Furthermore, Dank-Vape is a translucent oil anywhere from 75%-98% THC.

weed store

vape shop

thc vape juice

vape shop near me

dank vapes flavors

official dankvape suppliers

buy dank vapes carts online

dank vapes online

dank vapes for sale

dankvape review

cerealcarts

different types of danks

blue dream dank

full gram dankvape oil

order vape carts

buy cartridges online

6:10 PM  
Blogger scot said...

​Hello, I'm amazed by the amount of valuable content on this site!! Here to provide you all with the best quality research chemicals online.

buy psychedelic online
buy research chemicals online
buy high quality research chemicals online
the best research chemicals available for sale online
buy pure ketamine powder
liquid ketamine hcl for sale online
buy kambo sticks online
buy hashish online
buy hashish online hash usa
buy ibogaine online
iboga powder for sale
buy heroin online
buy golden teacher mushrooms
buy flakka apvp online
buy etizolam powder online
buy dmt online
buy crystal meth online
buy pure crystal meth online

buy changa online
buy ayahuasca tea for sale
ayahuasca for sale online
buy a-php crystals online
buy a-pvp
buy jwh-018
buy mdma crystals online
buy mdma
mdma for sale
buy 5 meo dmt online
buy diazepam powder online
buy 4 c-pvp dmt online
buy 4-fluoroamphetamine online
buy ketamin powder online
buy ketamin liquid online
buy 4-aco dmt online

12:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

buy IELTS certificate online
Buy passport online
buy registered documents online
buy high quality japanese used car tyres
used car tyres for sale
Cheap Wholesale Used Car Engines For Sale

10:36 AM  
Blogger ogl said...




buy IELTS certificate online
Buy passport online
buy registered documents online
buy high quality japanese used car tyres
used car tyres for sale
Cheap Wholesale Used Car Engines For Sale

11:55 PM  
Blogger Unknown said...

the art of cannabis is tetrahydrocannabinol, one of the 483 known compounds in the plant, including at least 65 other cannabinoids

buy real weed online
how to buy weed online
buy legal weed online
buy recreational weed online
buy weed edibles online
can i buy weed online
buy medical weed online
buy weed online canada
buying weed online reviews
buy weed online legit
buy weed online without medical card
buy weed seeds online canada
order marijuana online
order marijuana seeds online
how to order marijuana online
order marijuana online without a medical card
can you order medical marijuana online
order marijuana online

8:01 PM  
Blogger Unknown said...

Marijuana—also called weed, herb, pot, grass, bud, ganja, Mary Jane, and a vast number of other slang terms—is a greenish-gray mixture of the dried flowers of Cannabis sativa.

The main active chemical in marijuana is THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), the psychoactive ingredient. The highest concentrations of THC are found in the dried flowers, or buds. When marijuana smoke is inhaled, THC rapidly passes from the lungs into the bloodstream and is carried to the brain and other organs throughout the body. THC from the marijuana acts on specific receptors in the brain, called cannabinoid receptors, starting off a chain of cellular reactions that finally lead to the euphoria, or "high" that users experience. Feeling of a relaxed state, euphoria, and an enhanced sensory perception may occur. With higher THC levels in those who are not used to the effects, some people may feel anxious, paranoid, or have a panic attack.
Cannabis plant used for medical or recreational purposes. The main psychoactive part of cannabis is tetrahydrocannabinol, one of the 483 known compounds in the plant, including at least 65 other cannabinoids. 
buy real weed online
how to buy weed online
buy legal weed online
buy recreational weed online
buy weed edibles online
can i buy weed online
buy medical weed online
buy weed online canada
buying weed online reviews
buy weed online legit
buy weed online without medical card
buy weed seeds online canada
order marijuana online
order marijuana seeds online
how to order marijuana online
order marijuana online without a medical card
can you order medical marijuana online
order marijuana online

1:20 PM  
Blogger davido21 said...


space monkey

space monkey meds
buy magic mushrooms


magic mushroom grow kit


how to grow mushrooms at home


magic mushrooms for sale


how to grow mushrooms indoors


psilocin pills


psilocybin mushroom grow kit


magic mushroom spores for sale


how long do mushrooms sleep


how to grow psilocybin mushrooms


golden teacher spores


what is valium

adderall vs adderall xr

adderall xr

valium for sale

buy diazepam online

xanax bar

adderall xr dosage

how to get adderall

valium vs xanax

what is xanax

side effects of valium

xanax side effects

xanax dosage

oxycodone 5mg

buy oxycontin online

percocet online

valium 10g
liquid lsd

buy lsd online
where to buy dmt

what is dmt

5:27 AM  
Blogger chistand said...

The smell, the top aroma, the fragrance, the bouquet, the scent, the benefits. It all starts with the appearance and how it combines into a whole, greater experience.
animal-cookies-og-cookies, is designed with the singular vision to produce world class marijuana products.
animal-cookies-og-cookies
Bacio-Gelato
berner-cookies
gelato
animal-cookies-og-cookies
Bacio-Gelato
berner-cookies
gelato
animal-cookies-og-cookies
Bacio-Gelato
berner-cookies
gelato

5:19 PM  
Blogger Chris Lewis said...

dimethyltryptamine-dmt
magic-mushrooms
valium-10mg
adderall-amphetamine
lsd-lysergic-acid-diethylamide
alpha-pvp-crystal
codeine-linctus-syrupcare-plus
phenergan-elixir-5mg-5ml-promethazine-sugar-free-oral-solution-100ml
buy cough syrup
buy codeine linctus
buy care plus
phenergan-elixir
phenergan-elixir
phenergan
buy phenergan-elixir
buy lean
lean for sale
buy lean online
lean
buy promethazine oral solution online
promethazine for cough
what is promethazine
buy cough syrup online
promethazine and codeine
buy Hi tech lean online
hi tech promethazine and codeine oral solution
wockhardt promethazine for sale
buy wockhardt codeine online
Akorn promethazine for sale
buy Tris promethazine plain online
tris promethazine for sale
promethazine and codeine oral solution
purple drank for sale
buy purple drank online
Actavis lean
buy actavis promethazine online
buy lagal lean online
legal lean for sale
what is leagal lean
buy drug free syrup in USA
buy official lean
order Akorn lean online
order cough syrup online
lean in USA




12:46 AM  
Blogger Chris Lewis said...

dimethyltryptamine-dmt
magic-mushrooms
valium-10mg
adderall-amphetamine
lsd-lysergic-acid-diethylamide
alpha-pvp-crystal
codeine-linctus-syrupcare-plus
phenergan-elixir-5mg-5ml-promethazine-sugar-free-oral-solution-100ml
buy cough syrup
buy codeine linctus
buy care plus
phenergan-elixir
phenergan-elixir
phenergan
buy phenergan-elixir
buy lean
lean for sale
buy lean online
lean
buy promethazine oral solution online
promethazine for cough
what is promethazine
buy cough syrup online
promethazine and codeine
buy Hi tech lean online
hi tech promethazine and codeine oral solution
wockhardt promethazine for sale
buy wockhardt codeine online
Akorn promethazine for sale
buy Tris promethazine plain online
tris promethazine for sale
promethazine and codeine oral solution
purple drank for sale
buy purple drank online
Actavis lean
buy actavis promethazine online
buy lagal lean online
legal lean for sale
what is leagal lean
buy drug free syrup in USA
buy official lean
order Akorn lean online
order cough syrup online
lean in USA

12:47 AM  
Blogger Chris Lewis said...

dimethyltryptamine-dmt
magic-mushrooms
valium-10mg
adderall-amphetamine
lsd-lysergic-acid-diethylamide
alpha-pvp-crystal
codeine-linctus-syrupcare-plus
phenergan-elixir-5mg-5ml-promethazine-sugar-free-oral-solution-100ml
buy cough syrup
buy codeine linctus
buy care plus
phenergan-elixir
phenergan-elixir
phenergan
buy phenergan-elixir
buy lean
lean for sale
buy lean online
lean
buy promethazine oral solution online
promethazine for cough
what is promethazine
buy cough syrup online
promethazine and codeine
buy Hi tech lean online
hi tech promethazine and codeine oral solution
wockhardt promethazine for sale
buy wockhardt codeine online
Akorn promethazine for sale
buy Tris promethazine plain online
tris promethazine for sale
promethazine and codeine oral solution
purple drank for sale
buy purple drank online
Actavis lean
buy actavis promethazine online
buy lagal lean online
legal lean for sale
what is leagal lean
buy drug free syrup in USA
buy official lean
order Akorn lean online
order cough syrup online
lean in USA




12:51 AM  
Blogger Si said...

This as about the whole Moonrocks
Sour Diesel
Vape oils
Kush cannabis
bayside-og
and ended as whole of the

7:10 AM  
Blogger Emma said...

Vape carts 4 all specialize in the very finest, pharmaceutical-grade, Organic & Vegan Cannabis and cartridges. We deliver it straight to your home across the globe. Source your medicinal cannabis products with peace of mind, from our all vegan, strictly organic and pesticide-free menu.
west coast extract vape carts
krt carts solvent free web site
krt carts sovent free
buy krt vape cartridges online
krt vapes
krt vape cartridges
krt dab carts
curepen
buy curepen online
cali gold extract
buy cali gold extract
Cali gold carts
Cali gold extract cartridge 24k
brass knuckles jack herer
tahoe og brass knuckles

Psychedelics are a hallucinogenic class of drug whose primary action is to trigger psychedelic experiences via serotonin receptor agonism, causing specific psychological, visual and auditory changes, and altered state of consciousness.
Major psychedelic drugs include mescaline, LSD, psilocybin, and DMT.

buy ayahuasca
mdma crystal
what is mdma
buy mdma online
buy psychedelics online
ayahuasca tea for sale
buy acid tabs
penis envy mushrooms
buy golden teacher mushroom
buy psilocybin mushrooms online
where to buy dmt

8:16 AM  
Blogger John said...

Green Spot 420 is a premiere shopping destination that offers you the chance to buy all types of cannabis
from the cost confines of your home.





buy legal marijuana online

where to buy legal weed online with bitcoin

cannabis dispensary near me

how to buy cannabis seeds online

how to prevent coronavirus

buy blue dream online

where to buy marijuana online in malaysia

buy white rihno online australia

legal cannabis overnigt delivery

where to buy weed in europe

buy blue dream shatter online

where to buy cbd oil for cooking online

cbd oil online for sale

how to order cannabis cosmetics online

buy kurupt moon rock strawberry

4:29 AM  
Blogger Unknown said...

buy marijuana online Mr cannabis online

Buy fake id and counterfeits online Docs and Counterfeits

6:27 AM  
Blogger Boost 15 | Boosting Your Lifestyle said...


This is an amazing link to search locally.
I think this is a amazing andhelped me out of different ways. I really appreciate that.
Thank you for sharing a detailed list of skip hire Bedford

5:16 PM  
Blogger Buy 2-NMC Online said...

nice
Buy 2-NMC Online
Buy 4 CEC Online
buy al-lad online
buy 4-mpd online
butyrfentanyl for sale

10:59 PM  
Blogger carts shop said...


Glock store

Glocks for sale

glock43 gen4 mos

glock 17 gen4

glock 17 gen5

buy glock g19 gen3 bb

Glock19 gen5 mos

glock 17x

glock 42

glock 19 gen 5

glock 19 Mos Gen 5

glock 45 gen 4

glock 19 gen-3

magazine usa gen4

glock 43 For Sale

glock 34 gen 5

glock 26 gen 5

11:01 PM  
Blogger carts shop said...

buy-liquid-lsd-online
buy-cocaine-powder-online-1gram
buy-mescaline-powder-online
volkswagen cocaine
buy colombian cocaine online
buy-amazing-columbian-cocaine
buy-cbd-oil-online/
buy-salvia-usa-online
lsd-blotters-for-sale
buy-mescaline-powder-online
crack-cocaine-usa-online
buy-morning-glory-seeds
buy-salvia-usa-online
buy-cbd-oil-online
salvia Usa online
cocaine online
crack cocaine
cocaine online
cocaine for sale
buy-salvia-usa-online
buy-salvia-usa-online
buy-salvia-usa-online
buy-salvia-usa-online

11:02 PM  
Blogger jane said...

mushrooms for sale

buy vapes-and-carts/exotic-carts/ online

sativa vs indica chart

buy real cookie carts online

tkocarts.us online

buy one-up-psilocybin-mushroom-chocolate-bar/ online

5:32 PM  

Post a Comment

<< Home