Tuesday, November 18, 2014

"METEOROLOGIA : LA TXELL JA NO HI ÉS "

.
Meritxell Pagés i Secall



Hola a tots.

La Meritxell ens ha deixat avui dimarts dia 18. Crec que justament avui feia 39 anys. Ha mort poc a poc en l´aspecte físic però estic ben segur que el cor i el seu esperit han estat ben vius fins al final.

Jo l´havia tractat breument, però en les comptades ocasions que vaig parlar amb ella,van ser trobades intenses que em van permetre conèixer a laTxell amb prou profonditat com per poder referir el meu record amb molt d´afecte i des d´avui dolor. Sovint ens veiem a trobades de meteorologia fins i tot tant llunyants com Planes de Son (Lleida)

Una vegada va pujar amb en Josep Ramón Miró a Coll de Nargó perquè estaven fent un estudi sobre els vents a Catalunya pel Servei Meteorològic de Catalunya. Vàrem estar tot el dia parlant de meteorologia i vàrem dinar plegats. D´aixó deu fer uns quatre o cinc anys ben bons. La segona vegada ens vàrem trobar a una reunió mixta de l´ACAM ( Associació Catalana d´Afeccionats a la Meteorologia), l,ACOM  ( Associació Catalana d´Observadors Meteorològics) i l´Institut d´Estudis Catalans. Va ser a un bar de La Rambla de Canaletes.no puc recordar en qué va acabar la reunió,tant se val. Ella aportava les seves idees sempre prudents i respectuoses amb els que erem a la taula. Pensava jo mentre ella exposava els seu arguments que m´hauria agradat treballar amb ella. Sempre tranquila,inalterable ,càl´lida i receptiva a la vegada. Sempre humana.

De joveneta molt bona estudiant i amb ganes de tenir professions lligades amb la ciència. Més tard la vida no li va ser sempre un camí de roses. Tot i això sempre la vaig veure feliç i molt curosa amb les seves expansions de tristor o alegria...


A Linkedin apareix el següent quan es refereix a la Txell:




Meritxell Pagès Secall

Geògrafa - Tècnica en Servei Meteorològic de Catalunya
Actual
  1. Servei Meteorològic de Catalunya
Anterior
  1. Servei Meteorològic de Catalunya
  2. Universitat de Barcelona,
  3. Cadena SER
Educación:
UCAR COMET





Però no ve al cas avui el perdre´m relatant el seu curriculum. Crec millor poder escriure aquestes ratlles recordant a una persona que tot i poc tractada considero que era excepcional i que els seus familiars ,amics i companys de feina trobaràn a faltar molt. Per desgràcia molts de nosaltres som incapaços de poder transmetre aquestes virtuts en el nostre dia a dia.

Demà a les 15,45 al Tanatori de Sant Just serà l´hora de donar-li l´ultim adeu.

Trist però agraït per haver-te conegut Txell.

Descansa en Pau.


Cordialment.


Mariscal Tro